Hyppää pääsisältöön

Mitä elämyksiä ja tekemistä Sinä kaipaat lomasi yhteyteen? Rentoutumista kylpylässä, taidehetkiä, saaristoristeilyä, kulttuuria, pyöräilyä, sup-lautailua, kuntoilua vai jotain muuta.
Haikon Kartanosta sekä Porvoosta löytyy jokaiselle jotakin - valitse juuri Sinun lomaasi sopivin!

Porvoo on suosittu kaupunkikohde

Liiku lähimaastossa. Haikon kaunis kartanopuisto ja merenranta houkuttaa liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Vietä mukava hetki frisbeegolfia pelaten, lähde pyöräretkelle tai melomaan kajakilla. Lisätietoa Haikon välinevuokrista löydät tästä.

Kartanon portin läheltä alkavat ulkoilureitit tarjoavat hyvät lenkkeily- ja kävelypolut ja talvella hiihtoladut. Katso esimerkiksi Edelfeltin jalanjäljissä pyöräily/kävelyreitti

Idyllinen Porvoo on vain 10 minuutin ajomatkan päässä Haikosta. Porvoossa koet taide-, konsertti- ja teatterielämyksiä kulttuurikeskus Taidetehtaalla. Taidetehtaalla toimii myös Suomen parhaimpiin elokuvateattereihin lukeutuva Biorex

Porvoon vanhasta kaupungista löydät ihastuttavia puoteja, kahviloita ja museoita. Lähellä sijaitsee Kokonniemen hiihto- ja laskettelukeskus ja kiipeilypuisto, jossa kesällä toimii alamäkipyöräilyn mahdollistava Bike Park. Ratsastusta on tarjolla läheisillä ratsutalleilla: Porvoon ratsutalli ja Talli Fridur. Joulun tunnelmaan virittäytyy luonnostaan vanhan ajan joulumarkkinoilla Porvoossa.

Albert Edelfet Ateljee

Albert  Edelfelt vietti Haikossa kaikkiaan 24 kesää ja maalasi yli 200 teosta, joista useat palkittiin Pariisin salongeissa. Tutustu Edelfeltin ateljeemuseoon, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Haikon Kartanosta ja on auki koko kesän lokakuun loppuun saakka. Edelfeltin alkuperäisteos "Porvoo Linnamäeltä nähtynä" on esillä Haikon Kartanon keltaisessa salongissa.

Saaristoristeilyt ja reittimatkat

M/s J.L. Runeberg liikennöi kesäaikaan säännöllisesti Porvoo-Helsinki väliä ja pysähtyy tarvittaessa Haikon laiturissa. Tutustu aikatauluihin

Kesäsunnuntaisin myös risteilyitä Porvoon ja Haikon välillä. Nauti lempeästä merituulesta risteilyn aikana ja herkuttele brunssista Haikon Kartanossa. Miten ihastuttava tapa saapua kylpylälomalle tai tehdä päiväretki Porvooseen!

Pienempien makuun löytyy seinäkiipeilymahdollisuus Kiipeilypuisto Grottan ja urheilumaailma Kraftverk.

Tutustu Porvoon matkailutarjontaan
Porvoon tapahtumakalenteri